Mama tiet? Hoe ik het moederschap opnieuw heb moeten uitvinden…

157-Geboorte-Anne-Mare-Logo-980x652
Zoeken
Social Media
Recent Post
Subscribe
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit

Mama tiet? Hoe ik het moederschap opnieuw heb moeten uitvinden…. 

Daar sta je dan met je bijna driejarige dochter bij de bakker om krentenbollen te bestellen. Anne-Mare heeft mij voor de tweede keer mama gemaakt. Ik was de naïeve variant. Dacht dat ik het moederschap had uitgevonden zoiets? 

Valentijn. Eerste kind. Om zeven uur in bed. Een laatste fles en volgende ochtend zeven uur eruit. Altijd vrolijk en vooral enorm tevreden! 

Schreeuwend in een supermarkt? Woesteling in een kinderstoel? Brutaal? Ik wist niet eens wat het was… Nou ik heb nieuws, het universum had een payback moment voor me in petto. 

Asjeblieft, wij stellen aan u voor Anne-Mare. Vanaf minuut 1 na de geboorte aan de borst en niet van mij af te slaan. Alsof er een GPS tracker in dat kleine mini mensje zat die kon spotten wanneer ik verder dan drie meter van haar af was. En dan kwam er een herrie! Misschien dat mijn Frieze koppigheid is overgedragen maar zij was absoluut mijn meerdere want volhouden, dat deed ze. Gekmakend! Ik overdrijf niet als ik zeg dat ze gemiddeld 20 uur per dag aan mijn lichaam vastgeplakt zat vanaf haar geboorte. We sliepen samen en de hele dag liep ik met haar door middel van een draagzak.

Ik heb absoluut mijn breek momenten gevoeld. Ooit zei ik tegen de papa van Anne-Mare. “Haal haar nu van me af want ik wil haar van de trap afgooien!!!” Ik sliep niet meer en wilde mijn lijf terug. 

Mensen die mij kennen zullen erkennen dat ik niet het “Oilily type” moeder ben. (Waar overigens niets mis mee is! We doen het allemaal op onze eigen manier) Maar als je me had verteld dat ik bijna drie jaar lang borstvoeding zou geven??? 

Ik had je uitgelachen, hard en lang! Het is dat er een operatie gepland stond anders had ze er nu waarschijnlijk nog steeds borstvoeding gewild.

Waar andere kinderen een knuffelkonijn hebben… Je raad het al, we hebben hier nog steeds wel eens verbaasde gezichten wanneer ze vraagt om mijn “tiet” te knuffelen. 

PS: Alles is goed gekomen, dit pittige meisje is nu de vrolijkheid zelf en gaat letterlijk huppelend ipv lopend door het leven. Ik weiger huilende baby’s en had het een volgende keer precies hetzelfde gedaan! 

 

Marianne Bos

Marianne is mother of Valentijn (2012) and Anne-Mare (2014) and one of the Founders of Topsitters. Once in a while she gives you a glimpse into her turbulent life as a mother and entrepreneur.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Mildred Riggleman
Mildred Riggleman

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *